Slovenija
33 ogledov

Objavili tri razpise v vrednosti 400.000 evrov

Selmanovo stanovanje Žurnal24 main
Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS MOL) je danes objavil dva razpisa in javno povabilo, za katere so namenili 400.000 evrov.

Gre za nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva, rentni odkup stanovanj ter stanovanjska posojila za rekonstrukcijo in vzdrževalna dela na stanovanjskih hišah, so sporočili iz sklada.

V okviru javnega razpisa za nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva kot javno-zasebnega partnerstva lahko prosilci s skladom kupijo stanovanja, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Pri nakupu 60 odstotkov cene plača prosilec, 40 odstotkov pa sklad. Prosilec nato v roku 15 let od sklada odkupi preostali delež stanovanja, v vmesnem času pa skladu plačuje mesečno nadomestilo za uporabo solastniškega deleža, so zapisali v JSS MOL.

Javno povabilo za nakup stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente je namenjeno prosilcem, starim vsaj 65 let, ki so stanovanje pripravljeni prodati skladu zaradi pomoči pri vzdrževanju stanovanja.

Ob prodaji stanovanja se v korist prodajalca ustanovi odplačna neprenosljiva dosmrtna služnost stanovanja, na podlagi katere prodajalec stanovanje uporablja do smrti. Kupnina se izroči zavarovalnici, ki prodajalcu izplačuje mesečno rento, zmanjšano za nadomestilo za nadaljnjo uporabo stanovanja, so pojasnili na skladu.

Z razpisom za stanovanjska posojila za rekonstrukcijo in vzdrževalna dela na stanovanjskih hišah pa bodo namensko posojilo lahko dobili tisti prosilci, ki izboljšujejo ali razrešujejo stanovanjsko vprašanje z rekonstrukcijo, rednimi vzdrževalnimi deli ali investicijskimi vzdrževalnimi deli v večstanovanjski ali družinski stanovanjski stavbi. Ta mora biti starejša od 20 let.

Razpisi so objavljeni na spletnih straneh MOL in JSS MOL ter na oglasni deski sklada. Kot so še pojasnili v skladu, je rok za oddajo prijav na prvi razpis 16. september, druga dva pa se iztečeta 30. septembra letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.