Slovenija
15 ogledov

Oblaki, dež in megla

(Foto: Saša Islamovič) Žurnal24 main
Čaka nas oblačen in deževen teden, hudega mraza ne bo. Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. V zahodnih krajih bo občasno deževalo ali rosilo.

Že jutri popoldne se bo po napovedih Agencije RS za okolje dež razširil nad večji del Slovenije, dnevne temperature se bodo gibale od šest do 11 stopinj, na vzhodu Slovenije do 14 stopinj Celzija. Tudi v torek bo oblačno, še bo občasno deževalo, nad 700 metri nadmorske višine bo rahlo snežilo. V sredo bo delno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, nekoliko hladneje bo.

Na Obali še vedno gosta megla

Zaradi goste megle na Obali so že v soboto dopoldne popolnoma zaprli ladijski promet, okoli poldneva pa so se razmere za plovbo že izboljšale. Zapora je veljala za večje ladje oziroma za promet iz koprske luke in v njo; za manjša plovila zapore ni bilo.

Megla ovira vidljivost tudi danes, je sporočila naša koprska dopisnica in povedala, ''da so domačini zelo presenečeni, saj takšne megle na Obali niso vajeni''.

Razmere na slovenskih cestah so ugodne, gneče v prometu ni, na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje je čakalna doba za vstop v državo približno pol ure. Zaradi zemeljskega plazu je polovično zaprta cesta Col–Ajdovščina, zaradi poplavljenega cestišča je zaprta lokalna cesta Planina–Laze, zaradi nevarnosti padanja kamenja na cestišče pa promet oviran še na glavni cesti Godovič–Idrija–Dolenja Trebuša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.