Slovenija
26 ogledov

Oblast ima, denarja ne

Direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina in župan Franc Kangler sta že Žurnal24 main
Festival Lent. Na 33 prizoriščih v dveh tednih pet tisoč nastopajočih.

Denarja ne dam, ker je treba skrbno skrbeti za vsak evro, saj so pred nami velike investicije.

Vzdušje na 18. Festivalu Lent je na včerajšnjem odprtju že okusilo več tisoč obiskovalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili glavni oder na Dravi, na katerem je z afriškimi ritmi nastopil zbor Perpetuum Jazzile. V dveh tednih se bo na festivalu sicer zvrstilo okoli pet tisoč nastopajočih iz več kot 40 držav.

Denarja ne dam, ker je treba skrbno skrbeti za vsak evro, saj so pred nami velike investicije.
Franc Kangler

 

Kakovost pred količino
Obiskovalcev je vsako leto več, za zdaj nam je naklonjeno tudi vreme, a bistvena ni kakovost, bolj pomembno je, kako kakovostno se obiskovalci tu počutijo, saj se zato vračajo,” meni Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, ki mu je mariborski župan Franc Kangler za čas festivala simbolično predal tudi oblast. “Imam oblast, ne pa denarja,” se je ob tem pošalil Rukavina. Kangler pa je dodal, da je festival jedro projekta Evropska prestolnica kulture, si bo pa v tem času malo odpočil. Tako je za vseh 33 prizorišč in vse programe odgovoren Rukavina, ki od številnih prireditev izpostavlja predvsem pestro dogajanje v mestnem parku in stand up oder v obnovljenem Naskovem dvorcu. “Delavnice so dokaz, da kulturo oblikujejo tudi dejavni meščani. Bistvo vsega pa je, da nam je uspelo pripeljati goste, ki bodo morda zveneča imena jutrišnjega dne,” sklene Rukavina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.