Slovenija
2 ogledov

Obljube: vsaj pol ceneje

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Avtobusni prevoz. Občinarji obljubljajo spremembo na bolje. Izračuni na prihodnji seji.
Kangler obljublja, da bodo prevzeli vse delavce, ki so zdaj na Veolii Transportu Štajerska vezani na mestne prevoze.

Maribor. “Vsa družina bi se po novem lahko vozila z avtobusom tudi za 14 evrov na mesec. Res pa je, da so to še nedorečeni računi,” je pojasnil župan Franc Kangler.

Mariboru se namreč kmalu obetajo temeljite spremembe v avtobusnem potniškem prometu. Veolio Transport Štajerska, ki ji kmalu poteče koncesijska pogodba za opravljanje prej omenjene storitve, bo, kot kaže, nadomestil nov občinski zavod Certus Maribor. Občinarji trdijo, da bodo sami opravljali to službo ceneje in učinkoviteje. Konkretnejše izračune bodo predstavili v drugem branju, ki bi lahko bilo že na prihodnji seji mestnega sveta.

Opozicija pogojno za

Kljub nekaterim pomislekom opozicije, zakaj tako nenadna odločitev, večjih nasprotovanj na včerajšnji seji mestnega sveta ni bilo. “Do druge obravnave bomo podali določene predloge; če bodo upoštevani, bomo odlok podprli,” je povedal Bojan Horvat iz opozicijske SD.

Mesečna za 8 evrov?
Po novem naj bi imel Maribor mestni promet razdeljen na coni 1 in 2. V prvi coni bi vozili manjši avtobusi, vožnje pa bi potekale med Glavnim trgom, glavno avtobusno postajo, Europarkom in univerzitetnim kliničnim centrom. Zunaj mesta naj bi bilo tudi parkirišče, na katerem bi bilo možno parkirati in se nato v mesto odpeljati z avtobusom, kar bi uporabnike stalo 30 evrov na mesec.

Uvedena naj bi bila tako imenovana dnevna vozovnica, s katero bi se občani lahko vozili ves dan. Po zagotovilih župana bi se lahko občani vozili za osem ali deset evrov na mesec. “Še vedno pa te možnosti preverjamo z našimi službami,” je dodal. MOM načrtuje tudi vsakoletni nakup petih novih avtobusov. Za avtobusni potniški promet pa je v letošnjem proračunu za zdaj predvidenih 2,7 milijona evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.