Slovenija
40 ogledov

"Obljubili na začetku"

"Moje izkušnje z delom Damjana Volfa so bile slabe in v nobenem primeru ga ne bi Žurnal24 main
Rdeči križ. Ali bi moral Volfa zaposliti za stalno, bo znano čez en mesec.
Pogodba. Volf je bil na MZL najprej zaposlen za določen čas devetih mesecev, nato so mu pogodbo za šest mesecev podaljšali. Potem so na isto delovno mesto zaposlili drugega z nižjo stopnjo izobrazbe in Volf je ostal brez dela, čeprav naj bi mu, kot trdi Volf, od vsega začetka obljubljali zaposlitev za nedoločen čas.

Koper. "Volf je zelo dobro vedel, da ga potrebujemo le do zaključka gradnje hotela Arije, verjamem pa, da si je želel pogodbe za nedoločen čas," je Janez Pezelj, generalni sekretar Rdečega križa Slovenije (RKS), kot priča dejal na včerajšnji obravnavi na delovnem sodišču.

Potrdil Volfove navedbe
Damjan Volf,
nekdanji vodja tehničnega vzdrževanja na Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič (MZL), namreč toži RKS zaradi sporne pogodbe o zaposlitvi in zaradi trpinčenja na delovnem mestu, ki ga je izvajala Karmen Kajba, nekdanja vodja MZL.

Alojz Unetič, ki je vodil investicijo v hotel Arija, je včeraj potrdil Volfove navedbe, da so se že v začetku pogovarjali o tem, da bi ga zaposlili za nedoločen čas. Sodnica bo o tem odločila v enem mesecu.

"Načrtno šikaniranje"
Prah v MZL pa se še ni polegel, saj RKS dolgoletnega varnostnika Milana Markočiča, ki je opozarjal na napake in težave v MZL, zdaj obtožuje, da je izdajal informacije in trpinčil štiri zaposlene, med njimi Kajbovo. Zdaj, nekaj mesecev pred upokojitvijo, mu grozi odpoved. "Tu gre za načrtno šikaniranje in sindikat mu bo ponujal vso podporo," je dejal Volf, sicer tudi izvršni sekretar sindikata KS 90.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.