Slovenija
35 ogledov

Obljubili so sto služb

Cristof Droste Finance
Hella Saturnus. Imajo več agencijskih delavcev kot redno zaposlenih.

Delavci. Svobodni sindikati vodstvo podjetja Hella Saturnus Slovenija pozivajo, naj zaposli vsaj tretjino agencijskih delavcev, ki delajo v podjetju. Teh je namreč 962, kar je celo nekoliko več, kot imajo redno zaposlenih.

Razmere so jih prehitele

“Leta 2008 smo se zavezali, da bomo imeli le približno tretjino agencijskih delavcev v primerjavi z zaposlenimi, a so se razmere drastično spremenile – poslovanje nam je zraslo skoraj 2,5-krat. To nas je prisililo, da smo zelo na hitro najemali delavce in je prišlo do situacije, da imamo letos toliko agencijskih delavcev,” pojasnjuje tiskovna predstavnica Helle Lilijana Dolenc. Dodaja, da so v podjetju letos do maja zaposlili že 120 agencijskih delavcev, do junija prihodnje leto pa jih bodo zaposlili še sto.

Podjetje, v katerem izdelujejo avtomobilske žaromete, vodi Nemec Cristof Droste, ki mu je Združenje Manager prav včeraj v Portorožu podelilo naslov manager leta 2011. Priznanje naj bi si, kot utemeljujejo v združenju, prislužil zaradi “finančnih rezultatov, vlaganja v prihodnost družbe, izkazanega odnosa do zaposlenih in okolja ter odličnih vodstvenih kompetenc”.

Kot je za Žurnal24 povedal eden od redno zaposlenih v podjetju, si njihov šef priznanje vsekakor zasluži, saj gre podjetju dobro, čeprav časi za avtomobilsko industrijo niso rožnati.

Prihodki družbe so se od leta 2008 do lani skoraj podvojili; s 134,6 milijona evrov so se lani povzpeli že na 253,5 milijona evrov. Lanski dobiček je znašal 16,8 milijona evrov in je bil za polovico višji od dobička v poslovnem letu 2009, dodana vrednost na zaposlenega pa se je s 50.937 evrov v poslovnem letu 2009 dvignila na 61.210 evrov v letu 2010.

Komentarjev 2
  • privat 07:29 15.oktober 2011.

    zavedajo se te firme kako se izkoriščajo delavci...hella, mercator,spar...lepo bi bilo da se kaznujejo te firme ...ne pa posrednike in agencije...oni so narejeni po navodilih teh firm!

  • jst 08:44 30.september 2011.

    Važno da si pri nas delijo nagrade tisti direktorji ki naredijo zgubo in še večijo zgubo ter odpuščajo. ta pravi manegerji pa se mi zdi da niso tako požrešni