Slovenija
16 ogledov

Obljubo učiteljem so snedli

Za povečavo kliknite na fotografijo. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Dokument. Objavljamo zapisnik, ki besede Vinka Logaja postavlja na laž.

V uredništvo smo dobili dokument, ki prejšnji teden objavljeno izjavo Vinka Logaja, direktorja direktorata za srednje šolstvo pri šolskem ministrstvu (MŠŠ), postavlja na laž.

Nedavno nas je član ene od državnih predmetnih komisij (DPK) za maturo namreč opozoril na nerešen problem delovnopravnega statusa članov, o čemer smo v Žurnalu24 že pisali. Ker je lani DPK za slovenščino prekinila svoje delo na maturi, nas je spomnil vir, so bili člani vabljeni na MŠŠ, kjer je bil podpisan dogovor.

 

Urgentni sestanek
Zastoj
. Komisija za slovenščino je prekinila delo v začetku junija lani. Na urgentnem sestanku 3. junija je bil podpisan dogovor.

Obljubili, naredili pa nič
Zato smo Logaja vprašali, za kakšen dogovor gre, kdo ga je podpisal in kateri zakon naj bi uredil status članov DPK. Takrat je odgovoril: “Lani ni bil podpisan poseben dogovor. Trenutno na MŠŠ nimamo predvidenih sprememb 119. člena ZOFVI, ki ureja delovno obveznost učiteljev.”

 

 Brane Šimenc, podpredsednik DPK za slovenščino, potrjuje, da so jim lani obljubili rešitve. “Koliko takemu vrhu naše šolske politike sploh lahko kdo še zaupa, saj naj bi v šolstvu otrokom dajali zgled za pošteno ravnanje?” pa se sprašuje naš vir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.