Slovenija
78 ogledov

Obnova do 20 milijonov

Del Športnega parka Vrhnika je tudi bazen, a je že nekaj časa zaprt. (Foto: Anže Žurnal24 main
Vrhnika. Športni park potrebuje sanacijo, a je treba pred večjimi deli sprejeti podrobni prostorski načrt.

Atletska steza, tribune, garderobe, bazen in nekateri drugi deli Športnega parka Vrhnika so v slabem stanju in potrebujejo obnovo, je povedal Daniel Cukjati z Zavoda Ivana Cankarja Vrhnika. Tam so na arhitekturno-urbanističnem natečaju že zbirali ideje za obnovo celotnega parka, ki bodo osnova za izdelavo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN). Sprva bodo, pravi Cukjati, uredili nogometno igrišče in atletsko stezo. "Že druga faza, postavitev tribun, pa je zelo odvisna od tega, kateri idejni načrt bo izbran za izvedbo OPPN."

Sprejetje tega je v načrtu letos oziroma na začetku prihodnjega leta, za park pa je predvideno tudi javno-zasebno partnerstvo, je dejal vrhniški župan Stojan Jakin. Celotna obnova z gradnjo bi po njegovih besedah lahko stala od deset do 20 milijonov evrov. Kdaj točno se bodo dela lahko začela, ne Cukjati ne Jakin nista mogla napovedati.

Po vključitvi potencialnega zasebnega partnerja v eni izmed faz obnove bodo v parku uredili še fitnes, savno, gostinske lokale, bazen, center za bovling, poslovne prostore in večnamensko dvorano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.