Slovenija
25 ogledov

Obnova Slovenske že v začetku oktobra?

Slovenska cesta zaprtje zapora Saša Despot
Občina je za izvajalca del na Slovenski cesti izbrala podjetje KPL, če se nihče ne bo pritožil, bi se dela lahko začela naslednji mesec.

V današnjem drugem krogu pogajanj je najugodnejšo ponudbo za prenovo dela Slovenske ceste v Ljubljani ponudilo podjetje KPL, in to v višini 3,81 milijona evrov z DDV. Omenjeno podjetje bo tako verjetno izbrano za izvajalca del, a do končne odločitve je treba počakati še na iztek roka za morebitne pritožbe. Izbrani izvajalec del bo tako verjetno podjetje KPL iz Ljubljane. Kot so pojasnili na ljubljanski občini, je rok za pritožbe osem dni. Če se v tem času nihče ne pritoži, bo odločitev dokončna in pravnomočna. Občina naj bi z izbranim izvajalcem še ta mesec podpisala pogodbo.

Dela bi se lahko začela med 1. in 10. oktobrom, trajala pa bodo od štiri do šest mesecev, je prejšnji teden na novinarski konferenci pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković. Cesto bodo po njegovih besedah prenavljali po delih, ni pa še jasno, ali bo medtem odprta vsaj za enosmerni javni promet.

Prenova zajema del Slovenske ceste od Gosposvetske ceste do Šubičeve ulice, ki je za večino prometa zaprt od 22. septembra lani. Obnovitvena dela naj bi po načrtih začeli z zamenjavo dotrajane kanalizacije, med načrtovanimi deli pa so tudi širši pločniki, kolesarske steze in drevored. Vozni pasovi za javni promet, po katerih bo dovoz dovoljen tudi za dostavna vozila in goste hotela Slon, ne bodo strogo ločeni od prostora za pešce in kolesarje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.