Slovenija
24 ogledov

Obnova v dveh delih

Blejski hotel Astoria je edini šolski hotel v Sloveniji in je bil pred sedmimi l Žurnal24 main
Bled. Edini šolski hotel v Sloveniji Astoria bodo poleti obnovili.

Prenova. “Ta čas pripravljamo dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja in upam, da ga bomo dobili pravočasno in junija začeli dela,” je o prenovi hotela Astoria za Žurnal24 povedala Jana Špec, direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled.

Rikli v šolskem hotelu
Hotel. Prvi del obnove hotela – prenovili so sobe, kavarno in kongresne dvorane – je bil končan pred sedmimi leti, zdaj pa bodo prenovili še drugi del hotelskih sob, kuhinjo, restavracijo in strežno učilnico ter v prizidku zgradili Center dobrega počutja.

Edini šolski hotel v državi
Hotel je edini šolski hotel v Sloveniji in je v lasti šolskega ministrstva. Kot je pojasnila Špecova, računajo na 80 odstotkov evropskih sredstev, ki jih bodo pridobili prek gospodarskega ministrstva, preostalih 20 odstotkov vrednosti obnove – stala bo pet milijonov evrov – pa bo prispevalo šolsko ministrstvo.

Hotel med gradnjo odprt
Center dobrega počutja ne bo le dodatna ponudba za goste, temveč bo našim študentom omogočal tudi opravljanje prakse novega študijskega programa Velnes, ki smo ga uvedli letos in od katerega si obetamo tudi, da bomo uspešno razvili nove programe velnesa po načelih znamenitega Arnolda Riklija,” je poudarila direktorica.

120 ležišč bo v šolskem hotelu Astoria po prenovi.

Obnova naj bi bila končana do konca letošnjega leta. Ker bodo dela začeli v poletni sezoni, bo hotel tudi med gradnjo, še posebno zaradi letošnjega svetovnega prvenstva v veslanju, odprt. Gostom bo na voljo le zajtrk, zaradi okrnjene ponudbe pa bodo v njem bivali ceneje.

Hotel je zaseden 40-odstotno, zaradi statusa šolskega hotela pa je pomemben medpodjetniški izobraževalni center.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.