Slovenija
24 ogledov

Obnova v milijonih

Štirinadstropna stavba na Verovškovi ulici 62 med obnovo ne bo prazna – zaposlen Žurnal24 main
Energetika Ljubljana. Pogodbo za obnovo dveh nadstropij sklenili brez razpisa.

Ljubljana. Obnova notranjosti stavbe na Verovškovi ulici 62 bo predvidoma stala nekaj več kot 2,2 milijona evrov (brez DDV), pravijo v Energetiki Ljubljana (EL). Obnova je, pojasnjujejo, potrebna zaradi dotrajanosti prostorov, opreme in inštalacij ter reorganizacije Javnega holdinga Ljubljana (JHL) in vanj povezanih javnih podjetij, ki je prinesla prostorsko prerazporeditev delavcev. Poleg tega je EL v to stavbo preselila svoj sedež, večino prostorov na Verovškovi ulici 70 pa aprila oddala v najem JHL.

Podražitev
Cene
. Energetika Ljubljana je novembra dvignila cene za daljinsko ogrevanje, in sicer je povprečno ceno zvišala za 20,3 odstotka.

Brez razpisa
EL je pogodbo v višini 1,24 milijona evrov (brez DDV) za obnovo prvega in drugega nadstropja podpisala s podjetjem Šenk pohištvo, in sicer brez predhodnega javnega razpisa. Marca so namreč prek razpisa po postopku s pogajanji za obnovo tretjega nadstropja izbrali istega ponudnika, s katerim imajo sklenjeno pogodbo v višini 867.172 evrov. Potem pa so ugotovili, da je s tehničnega vidika edina možna sočasna izvedba del vseh treh nadstropij: “Stanje na skupnih obstoječih vertikalnih inštalacijskih koridorjih izkazuje, da je s tehničnega vidika glede na razpoložljiv prostor – objekt je naseljen – in znatno povečan obseg inštalacij v primerjavi z obstoječimi edina možna sočasna izvedba za prvo, drugo in tretje nadstropje.” Sočasna obnova bo tudi gospodarnejša, dodajajo.

Posel izgubil Energoplan
Na razpisu za tretje nadstropje (četrto nadstropje je že obnovljeno) je EL sicer najprej izbrala podjetje Energoplan, a se je Šenk pohištvo pritožil na Državno revizijsko komisijo, ta pa je oddajo naročila Energoplanu zaradi nepravilnosti ponudbe razveljavila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.