Slovenija
16 ogledov

Obnova v zaprti šoli

Otvoritev šole Žurnal24 main
Posedajoči se objekt. Dobil novo kotlovnico.

“Ob slovesnem odprtju so se vsi vljudno smehljali in ogledali smo si to supermoderno in ekološko kotlovnico. In kje ta stoji? V objektu, ki se poseda in je zaradi nevarnosti za naše otroke že eno leto zaprt. Ta kotlovnica bo sicer ogrevala tudi sosednja slovensko šolo in vrtec, ob tem pa se sprašujem, ali investitorji vedo, da kotlovnica stoji v objektu, ki je že eno leto zaprt,” pravi eden od staršev otrok, ki so jih pred enim letom razselili po različnih nadomestnih lokacijah v piranski občini.

Objekt statično nevaren

V objektu italijanske osnovne šole in vrtca v Sečovljah so se namreč pojavile razpoke, nato pa je statična presoja objekta pokazala, da je nevaren. Sanacija od temeljev naprej je bila ocenjena na 440 tisoč evrov.

Prenovo kotlovnice, v kateri bodo odslej namesto kurilnega olja uporabljali pelete, je izvedel Petrol in si hkrati zagotovil posel za prihodnjih 15 let. Šestdeset odstotkov stroškov prenove (skupaj s šolo v sosednjem kraju Sveti Peter je stala 257 tisoč evrov) je pokritih iz sredstev Evropske unije.

Na ministrstvu za izobraževanje pravijo, da so za sečoveljsko italijansko šolo v predlogu proračuna za prihodnji dve leti predvideli skupno nekaj več kot 430 tisoč evrov. Ko bosta proračuna sprejeta, bo jasno, ali bo denar za obnovo res zagotovljen. Občina ima za nadomestno gradnjo že pridobljeno gradbeno dovoljenje; nanjo pa naj bi bila priključena tudi nova kotlovnica.

Komentarjev 1
  • dragec 09:59 24.oktober 2012.

    Niti eno zadevo nismo sposobni narediti, da ni afer???