Slovenija
26 ogledov

Obnovili bodo PŠ Kopanj

V Grosupljem bodo poskrbeli najprej za PŠ Kopanj, nato pa tudi za matično OŠ in Žurnal24 main
Gradnja. Kam bodo otroci jeseni začeli hoditi v šolo, na občini še ne vedo.

Grosuplje. Podružnično šolo (PŠ) Kopanj Osnovne šole (OŠ) Louisa Adamiča Grosuplje bodo obnovili predvidoma do konca januarja prihodnje leto, vseljiva pa naj bi bila med zimskimi počitnicami šolskega leta 2011/12. Občina Grosuplje zdaj prek razpisa išče izvajalca – ponudbe sprejemajo do 6. junija –, ki bo z deli zaslužil okoli 600 tisoč evrov.

Stavba, v kateri je PŠ Kopanj, je bila zgrajena že leta 1865 in je nujno potrebna obnove. “PŠ Kopanj trenutno obiskuje 33 otrok. Ko bo obnovljena, bo v njej prostora za od štiri do pet razredov otrok nižje razredne stopnje,” so povedali na občini. Kje bodo otroci med rekonstrukcijo objekta obiskovali pouk, po njihovih besedah še ni določeno.

Načrti občine
Na vprašanje, ali je v OŠ Louisa Adamiča in njenih podružnicah dovolj prostora za vse otroke, so na občini odgovorili, da se za matično OŠ že projektira prizidek, načrtovana pa je tudi širitev PŠ Šmarje - Sap, in sicer prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.