Slovenija
11 ogledov

Obnovitvena dela ne bodo povzročala zastojev

Gneča Žurnal24 main
Obnove vozišč in objektov Dars letos načrtuje na primorski avtocesti Unec-Postojna in Divača-Kozina, štajerski avtocesti Šentrupert-Vransko-Trojane ter na gorenjski avtocesti Lipce-Lesce.

"Trenutno je v zaključni fazi obnova vozišča na odseku med Višnjo Goro in Grosupljem, ki bo zaključena v pogodbenem roku, to je najpozneje v prihodnjem tednu. Ostala obnovitvena dela se še niso začela," je za zurnal24.si povedal tiskovni predstavnik Darsa Marjan Koler.

Natančnih datumov obnovitvenih del na posameznih odsekih med letošnjim poletjem nam na Darsu niso mogli izdati zaradi nenehnih pritožb izvajalcev na državno revizijsko komisijo. "Kot v tem trenutku kaže glede na pritožbene postopke, začetek teh del na omenjenih odsekih pravzaprav niti ne bo sovpadel z glavno turistično sezono. Pričakovati je, da bi z deli na (nekaterih) omenjenih odsekih (če bi jih lahko zaključili v jesenskem obdobju oz. do zime) lahko začeli predvidoma po glavni sezoni."

Preverite stanje na cestah

Poleg obnovitvenih del, ki jih za Dars opravljajo izvajalci, pa bodo delavci Darsa na avtocestah po potrebi opravljali tudi vzdrževalna dela, ki datumsko niso vnaprej določena. Delovna zapora pa v teh primerih traja običajno dan ali dva, pravi Koler.

Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah. Pokličete lahko na Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC), na številko 1970, kjer boste izvedeli aktualno stanje na cestah. Stanje na avtocestah in hitrih cestah lahko preverite tudi na brezplačni glasovni postaji 080 22 44.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.