Slovenija
15 ogledov

Oboji razporede še proučujejo

Kot nam je potrdil Rižnar, so mnogi zdravniki že razočarani nad novo strokovno d Žurnal24 main
Zdravniki v UKC Maribor. V skrajnem primeru delovna inšpekcija in stavka.
Zahtevajo rešitev
Kršitev. Spomnimo, da se je v petek na zboru zdravnikov zbralo več kot 160 ljudi, nezadovoljnih z novo reorganizacijo delovnega procesa v UKC Maribor. Zdravniki v tej ustanovi od 1. septembra delajo v izmenah. Boris Rižnar, predstavnik sindikata Fides v UKC Maribor, je v petek opozoril, da gre pri novih razporedih delovnega časa za kršitve delovnopravne zakonodaje. Delali naj bi več, kot je dovoljeno po pogodbi. Sindikat je napovedal, da bo na upravo naslovil zahtevo, naj se nepravilnosti rešijo do srede.

Uprava Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor z direktorjema Gregorjem Pivcem in Darjo Arko na čelu še ni prejela poziva sindikata, naj pripravijo nove urnike dela, ki bodo v skladu z zakonom.

Urniki v pregledih

“Res je, nismo še poslali zahteve, saj zadevo še preverja naš pravnik. Smo pa še vedno prepričani, da se dogajajo nepravilnosti,” je za Žurnal24 dejal Boris Rižnar, Pivec pa je pojasnil, da tudi uprava s predstojniki oddelkov še enkrat pregleduje razporede dela. “Če se je kje pojavila napaka pri organizaciji dela, jo bomo odpravili. Zagotovo pa lahko rečem, da delavnopravne zakonodaje ne kršimo,” je izjavil Pivec.

Rižnar je dodal, da bodo, če uprava v tej zadevi ne bo ukrepala in če bo delo znova reorganizirano, razmislili tudi o prijavi na delovno inšpekcijo ali opozorilni stavki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.