Slovenija
17899 ogledov

Obračun Janše in Švarc Pipan: Ministrica šefu SDS očita, da je ego!

vlada janez janša Vlada RS
Janša se je na Twitterju obregnil ob eno prvih potez nove pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, ta mu ni ostala dolžna.

Švarc Pipan je pohitela s kadrovskimi spremembami v pravosodju in odpravila blokado Janševe vlade pri imenovanju državnih tožilcev, ki jo je napovedala v svoji nedavni predstavitvi pred odborom v DZ. Vlada je ta teden na njen predlog imenovala 13 državnih tožilcev.

Vlada je imenovala dva tožilca na vrhovnem državnem tožilstvu, preostale pa na okrožnih državnih tožilstvih, in sicer štiri na okrožnem tožilstvu v Ljubljani, tri na okrožnem tožilstvu v Celju, dva na okrožnem tožilstvu v Kopru, po enega pa na okrožnem tožilstvu v Mariboru in v Kranju.

Po besedah Švarc Pipanove gre pri predlogih ministrstva za strokovno preverjen nabor kandidatk in kandidatov, ki so prešli tudi sito Državnotožilskega sveta. "Z vidika sodobne demokracije in vrednot vladavine prava je blokada imenovanj državnih tožilcev nedopustna praksa, ki je povzročila precejšnjo kadrovsko stisko v tožilskih vrstah," so na ministrstvu povzeli besede ministrice.

Šef opozicije Janez Janša se je ob potezo pravosodne ministrice obregnil na Twitterju. "Ker je svoboda, je vlada takoj imenovala še 13 novih tožilcev. Ker več je tožilcev in represije, več je svobode," je zapisal Janša.

"Gospod poslanec Janša, povejte to žrtvam kaznivih dejanj, zlasti žrtvam nasilja. Ali pa osumljencem, ki se jim zaradi pomanjkanja kadra podaljšuje čas procesne obravnave," mu je odvrnila ministrica in poleg zapisa dodala še ključnik #ego. 

Komentarjev 52
  • arabo001 07:41 06.junij 2022.

    Sevea Švarc pipanova nima ega.... je lobanja z veliko pohlepa, ambicij in sebičnosti.... Kratka definicija ega. Oseba na ravni idiota ta pacientka.

  • jezero 16:29 05.junij 2022.

    Mojster J. stoji po volitvah v cesarjevih novih oblačilih. Zgubil je še tisto malo verodostojnosti.

  • bljitva 15:54 05.junij 2022.

    navečji fašisti in nestrpneži so levičarji, to je fakt.