Slovenija
27 ogledov

Obratovalni čas zavaja

P+R. Ob uporabnike, ker ni jasno, da dela ves dan.

Ljubljana. Obratovalni čas parkirišča P+R (parkiraj in se pelji) centra Stožice je od ponedeljka do nedelje od 6. do 20. ure, je zapisano na spletni strani javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT), ki upravlja parkirišče. Enako je bilo napovedano ob odprtju P+R v Stožicah. To je zmotilo našega bralca, ki pravi: “Vsak dan se vozim iz Litije v službo v Ljubljano. Ker imam v središču mesta veliko težav s parkiranjem, bi bilo zame idealno, če bi lahko parkiral v Stožicah. Žal to ne gre, ker moram biti v službi ob 5.45, P+R pa začne delovati šele ob 6. uri.”

Urbanomat nonstop

V LPT mu odgovarjajo, da lahko P+R uporablja tudi pred 6. uro, ker urbanomat deluje nonstop, enako kot na parkirišču Dolgi most. “Delovni čas predpisuje le termin, v katerem mora biti taksa za parkiranje plačana, seveda pa urbanomat deluje tudi pred tem časom. Parkirni listek in dve vožnji z mestnim avtobusom veljajo do 23:59 tistega dne, za katerega je bil parkirni listek plačan,” pravi Darja Pungerčar z LPT.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.