Slovenija
24 ogledov

Obravnava glede koroške deklice prestavljena

zloraba punčka iStockphoto
Za danes razpisana obravnava proti očetu koroške deklice Boštjanu Kakerju, ki je obtožen odvzema mladoletne hčerke, je preložena za teden dni.

To se je zgodilo že drugič, saj je pred decembrskim nadaljevanjem obravnave obtoženi Kaker preklical pooblastilo takratnemu odvetniku Iztoku Drozdeku. Sodišče je takrat obvestilo o tem dobilo 21. decembra oziroma en dan pred napovednim nadaljevanjem obravnave in je obravnavo preložilo na danes.

Današnja obravnava pa je bila preložena na prošnjo novega Kakerjevega odvetnika Boštjana Verstovška, ki je, kot je dejal, primer prevzel v sredo in dokumentacije še ni pregledal.

Zagovornica dekličine mame Aleksandre Tuksar, odvetnica Irma Pavlinič Krebs, dogajanja v sodni dvorani ni želela komentirati, saj je obravnava zaprta za javnost. Je pa dejala, da je dekličina mama vsak dan znova "vedno bolj razočarana nad sistemom". Po njenih besedah je dekličina mama naredila vse, kar je v okviru pravnega sistema možno, hčerka Klara Kaker pa je že leto dni neznano kje.

"Vsa ta zavlačevanja so manevri, ki najbolj škodujejo otroku, ki se bo po mnenju izvedencev pravzaprav izjemno težko vključil v normalno življenje, kjerkoli že je, če je sploh živa. Ta zavlačevanja očeta pač kažejo na njegov značaj," je dejala Pavlinič Krebsova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.