Slovenija
17 ogledov

Obrisal se bo pod nosom

null Žurnal24 main
Luka. Sodišče zavrnilo tožbo Časarja za skoraj 300 tisočakov odpravnine.

“Ne komentiramo, ker razsodba še ni pravnomočna,” so nas v torek odpravili v Luki Koper. Prosili smo jih za komentar odločitve delovnega sodišča, ki je zavrnilo tožbo Roberta Časarja, nekdanjega predsednika uprave, v kateri je ta zahteval odpravnino.

Spomnimo: Časar je Luko tožil zaradi razrešitve z mesta prvega moža podjetja, in sicer za odpravnino v višini 12 plač. Ker je pred odhodom iz podjetja po podatkih iz letnega poročila podjetja prejemal 24 tisoč evrov bruto plače na mesec, bi zahtevana odškodnina po naših izračunih znašala 288 tisočakov.

Razrešitev je neutemeljena
“Tožim zato, ker sem prepričan, da je bila moja razrešitev neutemeljena, in ne zato, ker bi se mislil v Luko vrniti. Odpravnina pa mi pripada po pogodbi – če jo bom dobil, je bom dal del v dobrodelne namene,” nam je na začetku procesa dejal Časar. Njegov odvetnik Daniel Planinšec pa je po zadnji obravnavi v začetku decembra napovedal, da se bo ob morebitni zavrnitvi seveda pritožil. Kot je tedaj med drugim poudaril Časar, je še vedno prepričan, da je Luko vodil dobro in da bi na sejo nadzornega sveta, na kateri je z mesta prvega moža podjetja odletel, prišel, če bi vedel, da ga nameravajo razrešiti, in nadzornikom zadeve ustrezno pojasnil. Tako pa se je razrešitev zgodila med njegovo službeno potjo.

Časarjev telefon je v torek zvonil v prazno, zato njegovega komentarja razsodbe nismo dobili.

Sicer se bo Časar v sodno dvorano gotovo še vrnil, med drugim zaradi tožbe, ki jo je Luka zaradi negospodarnega ravnanja vložila proti nekdanji upravi, ki jo je vodil, in tudi proti nekdanjim nadzornikom, ki so potrjevali nekatere njene odločitve. Skupna višina tožbenih zahtevkov je 32,6 milijona evrov, izredna revizija Časarjevih poslov pa je pokazala še za nekaj milijonov višje oškodovanje podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.