Slovenija
12 ogledov

Obrtniki bi jih poslali na sodišče

Obrtniki Boštjan Tacol
Kazen. Mariborska OZS bi ovadila nekdanje šefe zbornice.

Mariborski obrtniki so odločeni, da kazensko ovadijo nekdanje vodstvo krovne Obrtno-podjetniške zbornice (OZS), ki sta jo do razrešitve konec novembra vodila Štefan Pavlinjek in Štefan Grosar. “Predsednik OZS Maribor ima vsa potrebna pooblastila, da v imenu zbornice pisno pooblasti odvetnika za pripravo predloga za kazenski pregon funkcionarjev OZS,” pojasnjujejo na OZS Maribor.

Niso upoštevali opozoril

Prepričani so, da bi se moral skupaj s Pavlinjkom in Grosarjem na sodišču zagovarjati nekdanji generalni sekretar zbornice Dušan Krajnik. “Zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja nevestnega opravljanja svojih nalog in opustitve nadzora ter ustreznega ukrepanja na področju finančnega poslovanja in kadrovanja znotraj OZS kljub številnim opozorilom,” dodajajo mariborski obrtniki. Obrtniki Pavlinjku in Grosarju očitajo, da sta s Krajnikom sklenila škodljivo pogodbo o zaposlitvi, ki je Krajniku omogočala neobičajno visoka izplačila in nagrade za prejšnje delo ter stimulacije. Poleg skoraj osem tisoč evrov bruto plače naj bi Krajnik namreč na mesec prejemal vsaj še enkrat toliko kot dodatek k plači.

Zraven tudi kadrovska komisija

Neuradno smo izvedeli, da bodo odvetniki ovadbo predali ljubljanskim kriminalistom in tožilcem. Poleg Pavlinjka, Grosarja in Krajnika bo kazenska ovadba doletela vse nekdanje nadzornike OZS, vse bivše člane upravnega odbora in člane kadrovske 
komisije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.