Slovenija
24 ogledov

Obrtniki so ogorčeni

Breda Obrez Preskar, direktorica Celjskega sejma, ni vedela, da so obrtniki neza Žurnal24 main
Mednarodni obrtni sejem. Za obrtnike so stroški previsoki.

“Mi smo tisti, ki dajemo sejmu pečat in vsebino, in nekatere obsejemske dejavnosti, ki so nujne, so za nas preprosto predrage. Namesto da bi bili deležni ugodnosti, imamo le stroške; na to opozarjamo že leta in leta,” je za Žurnal dejal Štefan Grosar, predsednik upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS). 

Na redni seji OZS so člani namreč izrazili ogorčenje nad pogoji sodelovanja z družbo Celjski sejem, in sicer glede cenovne politike in ponujenih razstavnih površin. Pri OZS tako razmišljajo celo o selitvi sejma drugam. “Pogodba je potekla in vse možnosti so odprte. Svoj program lahko tudi preselimo,” je pojasnil Grosar.

Ničesar niso vedeli 
“O kakšnem nezadovoljstvu nismo do zdaj vedeli ničesar,” je komentirala izvršna direktorica Celjskega sejma Breda Obrez Preskar.

“Nasprotno, Grosar in predsednik zbornice Štefan Pavlinjek sta ob koncu sejma dejala, da je sodelovanje dobro, in pogovarjali smo se tudi o sodelovanju v prihodnje. Celjski sejem je ime in vsebino Mednarodnega obrtnega sejma gradil in negoval več kot 40 let, pomemben partner pa je tudi zbornica,” je poudarila.

Kot je dodala, se zaveda, da je sejem najpomembnejši za številna mala in srednja podjetja, saj jim pogosto pomeni glavno orodje za prodor na tuje trge in uresničitev njihovih poslovnih načrtov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.