Slovenija
39 ogledov

Obsežen odpoklic čokoladic Mars zaradi možnosti plastičnih delcev

snickers, čokolada EPA
Nizozemska tovarna čokolad Mars je objavila obsežen odpoklic čokoladnih izdelkov v kar 55 državah, saj obstaja možnost, da so v njih plastični delci.

Prostovoljni odpoklic se nanašana na slaščice Mars, Snickers, Milky way in nekatere izdelke Celebrations, ki so bile izdelane le v nizozemski tovarni ameriškega proizvajalca Mars in imajo priporočen datumom zaužitja med 19. junijem 2016 in 8. januarjem 2017.

Odpoklic naj bi po navedbah koordinatorke za korporativne zadeve za Nizozemsko pri Marsu Eline Bijveld veljal v 55 državah. Kot je dejala Bijveldova za AFP, naj bi se največji delež odpoklicanih čokoladic nahajal na Nizozemskem, v Nemčiji, Franciji ter v Veliki Britaniji.

V Sloveniji uprava za varno hrano o odpoklicu ni obveščena. A odpoklic bi lahko bil možen tudi pri nas, saj nekateri trgovci uvažajo slaščice tudi iz Nemčije, kamor jih veliko prihaja iz omenjene tovarne.

Vprašanja o možnosti odpoklica v Sloveniji smo naslovili na nizozemskega predstavnika, a pojasnila še vedno čakamo. Objavili jih bomo takoj, ko jih prejmemo. 

Za previdnostni odpoklic se je podjetje odločilo, po tem ko je stranka v čokoladici Snickers, ki jo je kupila 8. januarja v Nemčiji, odkrila kos rdeče plastike. Preiskava je pokazala, da gre za del zaščitne opreme iz proizvodnega procesa v tovarni v nizozemskem kraju Veghel.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 01:13 24.februar 2016.

    Ne delajte si še stroškov z unićenjem Marsa ! Povejte kam naj jih pridem iskat , ker sem pripravljen 100 kil sam biološko predelat v nenevarni odpad !