Slovenija
50 ogledov

Obsodba poslov v Iskri Avtoelektriki

Uprava Iskre avtoelektrike, ki jo vodi Edvin Sever, pričakuje, da bodo vsi posto Žurnal24 main
Nekdanje vodstvo Iskre Avtoelektrike in posrednik pri spornih poslih Marjan Groff so dobili od dveh do pet let in pol zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna.

Posrednik poslov Marjan Groff je dobil pet let in pol, nekdanja člana uprave Iskre Avtoelektrike Tadej Vidic in Ivan Lisjak sta dobila štiri leta, nekdanji direktor za finance v družbi Dario Stepančič pa tri leta zaporne kazni. Tako se je glasila sodba koprskega okrožnega sodišča zaradi nepravilnosti pri poskusu menedžerskega prevzema v zadevi Iskra Avtoelektirka. Sodba še ni pravnomočna in obramba je napovedala pritožbo.

Sporna poroštva

Ovadbo proti nekdanjemu vodstvu in Groffu so vložili v Iskri Avtoelektriki (danes Letriki), ki jih bodo terjali tudi za škodo.Ta je nastala  s spornimi poroštvi za potencialne obveznosti v višini šest milijonov evrov in poneverbami, ko je družbo vodil danes pokojni Aleš Nemec. Nova uprava pod vodstvom Edvina Severja je konec leta 2009 ovadila Nemčevo upravo na osnovi revizije, ki jo je naročil nadzorni svet v času, ko je družbo vodil Nemčev naslednik Igor Mihajlović. Revizija je pokazala, da je Iskra Avtoelektrika izdala več poroštev za potencialne obveznosti nepovezanih tretjih oseb in pridruženih družb. Mihajlović je jeseni 2009 odstopil po komaj dveh mesecih vodenja družbe. Primer je prevzelo specializirano državno tožilstvo, ki je po končani sodni preiskavi na specializiranem oddelku koprskega okrožnega sodišča lani spisalo obtožnico.

Komentarjev 1
  • alfredo 13:35 08.julij 2013.

    So pa začeli resno obsojati na naših sodiščih...