Slovenija
23 ogledov

Obstal tudi šolski avtobus

Na primorski avtocesti pri Postojni je v smeri Ljubljane promet zelo počasi teke Žurnal24 main
Preglavice. Ceste poledenele, na avtocesti zastoji in izpadi elektrike.

“Nikogar ni izučilo, da bo vse stalo, če bodo tovornjaki na avtocesti. Danes spet isto. Zakaj ne dajo kazni 50 tisoč evrov,” se je včeraj zjutraj, ko je promet na primorski cesti zaradi zdrsov tovornjakov spet obstal, jezil naš bralec. Čez dan je Dars tovornjake izločal, a je zaradi slabih razmer in ledenega dežja promet tekel upočasnjeno.

Višje plimovanje
Agencija RS za okolje. Danes bodo v zahodni Sloveniji krajevne padavine, ponekod plohe. V petek bo na Primorskem deževalo, snežilo pa bo na Notranjskem. Meteorologi opozarjajo tudi na povišano plimovanje. Morje bo danes in v petek poplavilo nižje dele obale.

Na Vipavskem je bilo veliko težav z vzdrževanjem prevoznosti med Colom in Predmejo, kjer je močna burja ustvarjala zamete, na Bistriškem pa so imeli izpad elektrike. V Cestnem podjetju Koper so povedali, da so zaradi ledenega dežja poledenela cestišča v glavnem posipali, razen na Postojnskem, kjer je bilo zaradi novozapadlega snega potrebno pluženje.

Precej težav je bilo tudi v avtobusnem in železniškem prometu. Na progi Ljubljana–Sežana je prihajalo do 90-minutnih zamud.

Plaz ujel šolski avtobus
V šolo otrok zjutraj ni uspel pripeljati šolski avtobus, ki je obstal na cesti med Otlico in Predmejo. Avtobusu, polnemu šolskih otrok, pa so na poti iz Idrije v Vojsko pot zaprli snežni plazovi, vendar so jih delavci prebili in otroke spravili na varno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.