Slovenija
21 ogledov

Obstrukcija proračuna se jim ni izšla

Slovenija 27.06.13, dr. Andrej Fistravec, zupan mestne obcine Maribor, intervju, Nino Verdnik
17 svetnikov sejo protestno zapustilo. Maribor kljub temu proračun ima.

"Osamljen sem. Kljub temu pa si ne znam predstavljati, da proračun ne bi bil sprejet. V mestnem svetu zastopam invalidsko populacijo, vsi izvajamo socialne programe za rehabilitacijo članov invalidskih društev," je ob sprejemanju letošnjega proračuna dejal Alfred Lasetzky. Je član Kanglerjeve Županove liste in je tudi edini svetnik te liste, ki seje ni obstruiral in zato požel aplavz kolegov.

SDS, Županova lista, Lista za pravičnost in razvoj ter Lipa so namreč sejo, na kateri so opravili drugo branje občinskega proračuna, protestno zapustile. "Glede na to, da nismo dobili vsebinskih odgovorov na naš predlog in da se krši poslovnik, mi pri tej farsi ne moremo sodelovati. Žal nam je, da se to dogaja pri najpomembnejšem aktu, ampak sejo bomo obstruirali," je v imenu SDS dejal Renato Škerbinc.

"Nikoli noben proračun ni bil idealen, nikoli noben ni zadovoljil vseh apetitov," meni Miroslav Brkić iz Desusa, kjer so proračun podprli. Podprli so ga tudi v SD, čeprav s cmokom v grlu, ker menijo, da ta ni dovolj strateško naravnan, "a ljudje so na prvem mestu," je dodal Metod Dolinšek.
"Obstrukcija je legalna, je legitimna. Evidentno pa je, da se je predvolilna kampanja začela," meni župan Andrej Fištravec in dodaja, da so se s svetniškimi skupinami dovolj pogovarjali. Zato obstrukcijo razume kot populistično gesto. Preostali svetniki so sicer soglasno, s 26. glasovi za, proračun, težak 118,5 milijona evrov, potrdili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.