Slovenija
48 ogledov

Obtičali sredi poti

Drago Korošec iz Veolie trdi, da ni šlo za njihovo napako, zaveda pa se, da to n Žurnal24 main
Potnici na avtobusu javnega potniškega prometa v Kopru bi morali zaradi voznikove malice prestopiti na drug avtobus, ki pa je že odpeljal.
"S 85-letno mamo sva na Rozmanovi ulici vstopili na avtobus, ki bi moral po urniku pripeljati ob 9.24, vendar je imel zamudo. Ko smo prispeli do postajališča na potniškem terminalu, bi morali potniki za nadaljevanje poti prestopiti na drug avtobus, saj je voznik prvega imel odmor za malico. Žal pa smo na postajo prišli prepozno in je drugi avtobus že odpeljal," svojo prigodo z mestnim javnim prevozom razlaga upokojenka Metka Hodnik.

Poklicali sta taksi
Na naslednji avtobus bi morali čakati še eno uro. Za Hodnikovo pa je sodu zbilo dno, ko se je obrnila na koprskega avtobusnega prevoznika Veolio Transport, da bi se pritožila. Tam so jo odpravili in ji dejali, da bodo njeno pritožbo proučili, to, kako bosta z mamo, ki težko hodi, prišli do postaje, pa jih ni zanimalo. Potnicama je preostalo le, da pokličeta taksi.

Zavračajo krivdo
"Minibus je res zamujal, saj je moral po vsej Ulici II. prekomorske brigade voziti za komunalnim vozilom, ki je natovarjalo smeti. Avtobus, s katerim naj bi potnici nadaljevali pot, pa je odpeljal po voznem redu, ob 9.32. Lahko bi sicer čakal na prihod prejšnjega avtobusa, a se ob tem postavi vprašanje, koliko časa naj čaka, saj tako tvegamo nove pritožbe potnikov na naslednjih postajališčih," je o neljubem dogodku povedal Drago Korošec z Veolie Transporta. Po njegovih besedah tu ni šlo za njihovo napako, pri čemer se zaveda, da zgodba negativno vpliva na podobo podjetja.

Dve liniji Rozmanova–potniški terminal. Na tej relaciji sta organizirani dve liniji mestnega prometa, na katerih pa po navadi vozi isti avtobus. Izjema je, ko ima voznik odmor za malico; v takem primeru potniki prestopijo na drugi avtobus. Težava se lahko pojavi, če prvi avtobus, denimo zaradi razmer na cesti, zamuja, drugi pa odpelje ob predvidenem času.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.