Slovenija
19 ogledov

Obtožba zoper Prijatelja

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Koprsko tožilstvo zoper poslanca Srečka Prijatelja vložilo obtožbo. Odvetnik Marković napoveduje ugovor.

Vodja koprskega tožilstva danes za pojasnila ni dosegljiv, po pisanju Primorskih novic pa naj bi tožilstvo Prijatelju v primeru poslov z Marjanom Mikužem in divaškim županom Matijo Potokarjem očitalo kaznivo dejanje izsiljevanja, v še dveh primerih tudi kaznivo dejanje samovoljnosti. Poleg tega tožilstvo priprtemu poslancu očita tudi nedovoljeno proizvodnjo in promet z orožjem ali eksplozivom.

Poslanec SNS Srečko Prijatelj je v priporu od 13. marca. Kriminalisti so ga prijeli 9. marca, ko je od novogoriškega podjetnika Marjana Mikuža prejel več kot 300 tisoč evrov.

Prijateljev odvetnik Dejan Marković meni, da je iz obtožnice razvidno, da je tožilstvo zadevo nekoliko omililo: "Očitno so sprevideli, da v vseh primerih ni šlo za kaznivo dejanje izsiljevanja," je vsebino obtožnice komentiral Marković. Ob tem je napovedal, da bodo verjetno vložili ugovor, ko bodo podrobno proučili obtožbo.

Kaznivo dejanje ali navaden poskus izterjave
Za kaznivo dejanje samovoljnosti je tožilstvo označilo poskuse izterjatve denarja od direktorice lokalne televizijske hiše Vitel iz Dornberka ter še en ločen primer. Po navedbah Primorskih novic naj bi šlo za dogajanje med poslancem in štajerskim podjetnikom.

V nadaljevanju bodo poskušali dokazati, da v obeh primerih ni šlo za kaznivo dejanje, pač pa za navaden poskus izterjave dolga, napoveduje Marković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.