Slovenija
34 ogledov

Obtožene niso vedele, da jih snemajo

Sojenje čistilkam iz igralnice v Kranjski gori. Andraž Sodja
Tatvina žetonov. Odvetniki zahtevajo izločitev ključnih dokazov in izločitev izvedenca.

Kazenski postopek proti sedmim čistilkam, obtoženim tatvine žetonov v vrednosti 168 tisoč evrov izpod igralnih avtomatov Hitove igralnice Korona v Kranjski Gori, so na prvi glavni obravnavi še pred branjem obtožnice vrnili v fazo preiskave.

Čistilke, zaposlene v čistilnem servisu Laser, s prvoobtoženo Mejremo Ličina, naj bi tatvino načrtovale in zagrešile v letih 2004 in 2005, žetone pa naj bi skrivale v žepe delovnih halj in vrečke. S krajami naj bi prenehale, ko so v avtu Ličinove našli vrečko z žetoni.

Niso jih pisno obvestili

Odvetniki obtoženk so zahtevali izločitev ključnih dokazov – posnetkov videonadzornega sistema v igralnici in vseh z njimi povezanih dokazov – ker naj ne bi bile pisno obveščene o snemanju na delovnem mestu.

Zahtevali so izločitev mnenja sodnega izvedenca igralniške stroke Tomaža Deželaka, ker je sedaj član uprave Hita, ki je oškodovanec v postopku, in ni jasno, kje je bil prej zaposlen. Sodnica Andrijana Ahačič je odločila zadevo vrniti preiskovalnemu sodniku. Sojenje se bo nadaljevalo 28. septembra.

Komentarjev 4
  • LoCa 07:08 30.junij 2011.

    kaka izključitev dokazov...prvič slišim, da nekdo ne ve, da ga V IGRALNICI SNEMAJO?!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:15 30.junij 2011.

    Obtožene niso vedele nič,saj jih ni nihče obvestil,ko pa je blo treba žetone zapravt za Turkischwaggen(beri AUDI) pa niso rabile obvestila?Sicer je pa naše sodstvo v totalni p............,tko,da me nič več ne čudi!

  • Avatar Zala
    Zala 00:56 30.junij 2011.

    Cenjene tatice, tatovi, kriminalci, morilci, nič se ne bojte, če ne bomo imeli vašega izrecnega dovoljenja, da vam lahko dokažemo očitano vam dejanje, ste do nadalnjega prosti....Zalar, pa koga imate vi za norca? Tatice so dobili, kako pa naj ...prikaži več bi jih dobili, če ne s snemanjem? Menda niso kradle takrat, ko bi jih kdo videl? Lopovi svoje zločine počno na skrivaj....mogoče Zalar tega še ne ve, pa verjetnmo še kdo drug tudi ne!