Slovenija
83 ogledov

Obtožnica zoper Mira Senico

Miro Senica in Katarina Kresal. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Specializirano državno tožilstvo je na celjsko sodišče vložilo obtožnico zoper odvetnika Mira Senico in še tri soobdolžene, med drugim tudi Hildo Tovšak.

Kot so poročali v oddaji 24ur, naj bi bilo sporno plačilo za svetovanje pri nakupu delnic Delamarisa, za katerega naj bi Vegrad plačal kar milijon 350 tisoč evrov. Denar naj bi končal pri odvetniku Miru Senici, ki je, kot še poroča 24 ur, obdolžen napeljevanja k zlorabi položaja in pranju denarja. Zlorabe položaja je obdolžena še plačnica računa, Hilda Tovšak, ki je s tem oškodovala Vegrad.

Hišne preiskave v primeru so kriminalisti in policisti izvedli dobri dve leti nazaj. Poleg Senice in Tovšakove so ovadili še Blanko Muster in Olgo Zaviršček, obema očitajo pomoči pri pranju denarja, prvi omenjeni še pomoči prizlorabi položaja.

Med osumljenimi je bila, kot še poročajo na 24ur, sprva tudi odvetnikova hči Maruša Senica, vendar zoper njo obtožnica ni vložena. Ne glede na to mora vrniti nezakonito premoženjsko korist, milijon 350 tisoč evrov.

Potovanje milijona in 350 tisočakov

Hilda Tovšak je račun za svetovanje pri nakupu delnic leta 2007 plačala družbi Bužekijan, ki jo je zastopala Blanka Muster. Ta je denar nato kot posojilo nakazala Olgi Zaviršček, ta pa Maruši Senica, ki je z denarjem plačala kupnino za vilo v Portorožu, ki jo je nato njen oče zastavil, da je dobil 10-milijonski kredit pri Hypo banki.

Kot še poroča 24ur, je pričakovati, da se bodo obdolženi pritožili na obtožnico; ves čas preiskave so vse nepravilnosti zanikali. 

Komentarjev 6
  • mph 10:02 14.julij 2015.

    Bolje na lažeh zadnjih recimo 70 let, kot pa tisti, ki vztrajate pri lažeh 2000 let starih.

  • h3o 09:33 14.julij 2015.

    ti si slep in spiš na lažeh neokomunizma

  • valerijakregar 23:01 13.julij 2015.

    lds odvetnik.ne bo mu hudega.7 let od omenjenega kaznivega dejanja je že preteklo, še dve po sodiščih in pritožbe........pa stvar definitivno zastara, po lds zakoniku !!!!!pa 6-7 mio € , ki si jih je" prislužil" svetovalnimi ...prikaži večmi pogodbami v merkatorju, pa tudi časti raja !!!kje so še vsa ostala svetovanja ???????!!!!!!!!!kresalka je dobro vedela kje je denar.