Slovenija
23 ogledov

Obtožnice zoper Janšo ni

Janez Jan%C5%A1a Žurnal24 main
Višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar je povedala, da ni vložila obtožnice zoper Janeza Janšo.

"Obtožnice zoper Janeza Janšo nisem vložila, bil pa je vložen obtožni predlog zoper pet fizičnih oseb na Okrajnem sodišču v Ljubljani," je v izjavi za STA zapisala višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar. Ob tem zavrača Janševe navedbe o zlorabi tožilske funkcije, navedene na spletni strani SDS, in jih ocenjuje za neresnične in zlonamerne.

Zobec Hrastarjeva, sicer vodja preiskave zadeve Patria, je v izjavi še zapisala, da še posebej odločno zanika, Janševo "neresnično trditev", da je poskrbela, da je obtožnico preizkusil režimski novinar Borut Mekina.

Predsednica Okrajnega sodišča v Ljubljani Vesna Pavlič Pivk pa je na vprašanja o številu obtožnih predlogov in konkretnih imenih ter času sodnih procesov med drugim pojasnila, da "po določilih 10. člena sodnega reda sodišče v kazenskih zadevah daje obvestila o vloženem obtožnem aktu šele po tem, ko je opravljen preizkus procesnega akta in je o tem obveščen obdolženec".

Preizkusa obtožnega predloga v tej zadevi sodišče še ni opravilo, zato o zadevi sodišče ne more posredovati drugih podatkov, prav tako ne more komentirati pisanj tiskanih medijev, je še zapisala Vesna Pavlič Pivk.

Tednik Mladina je v četrtek zapisal, da je vrhovno državno tožilstvo v zadevi Patria vložilo obtožne predloge zoper Jožeta Zagožna, Janeza Janšo, Walterja Wolfa, Ivana Črnkoviča in Antona Krkoviča. Janša, Krkovič in Črnkovič so očitana jim kazniva dejanja zavrnili in izrazili ogorčenje nad dejstvom, da je časnik objavil vsebino obtožnice, ki je sami nimajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.