Slovenija
70 ogledov

Obubožane stranke ne morejo v prisilko

petohlep Veronika Rupnik
Politične stranke. Prisilna poravnava ni mogoča, mogoč pa bi bil stečaj, čeprav ni izrecno določen.

Stranke v težavah. Politična stranka ne more v prisilno poravnavo, bi pa lahko šla v stečaj, menijo na ministrstvu za pravosodje (MP). Zakon o političnih strankah sicer ne ureja stečaja strank, vendar ga izrecno ne prepoveduje. Na MP zato menijo, da je stečaj mogoč.

"Če stranka ne more več poslovati, lahko v skladu s statutom sprejme odločitev o prenehanju obstoja," pa pojasnjujejo na ministrstvu za notranje zadeve, ki bdi nad strankami. Dodajajo, da je poročilo o ureditvi njihovih finančnih zadev obvezna priloga k vlogi za izbris.

V LDS le še en zaposlen

Že pred izpadom iz parlamenta se je namreč v hudih finančnih težavah znašla nekoč najmočnejša stranka LDS. Še vedno imajo blokirane vse račune razen enega, ki so ga odprli januarja. Generalni sekretar LDS Uroš Petohleb pojasnjuje, da so pripravili sanacijski program, s katerim bi naj v štirih letih poplačali milijon evrov dolga.

Dodaja, da z nedavnimi parlamentarnimi volitvami niso več toliko zmanjšali prihodkov, saj dobijo največ denarja zaradi lokalnih volitev. Da bi odplačali dolg, bodo imeli od aprila le enega zaposlenega, nekoč pa jih je bilo že 24. Funkcije so deprofesionalizirali in najeli cenejše prostore. Največji upniki so banke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.