Slovenija
48 ogledov

Obudili bodo mesto

Na II. gimnaziji Maribor dijakom ponujajo več kot 50 dejavnosti. (Foto: Žurnal24 Žurnal24 main
Drugonostalgija. Ob 60-letnici gimnazije vrsta prireditev.

“S prireditvami bomo razgibali kulturno ponudbo mesta, ki je marca in aprila sorazmerno mrtvo,” pestro dogajanje ob 60-letnici II. gimnazije Maribor napoveduje ravnatelj Ivan Lorenčič (na fotografiji desno).

Osrednji dogodek bo v soboto, 27. marca, ko bodo na Glavnem trgu čez dan nastopile številne glasbene skupine, ob pol devetih zvečer pa bodo na križišču Gosposke in Jurčičeve ulice postavili posebno instalacijo. Trg revolucije bo krasil tudi šest metrov visok ključ, ki je prepoznavni znak gimnazije.

Veliki šov z nastopom Terrafolka, Zorana Predina in obiskom predsednika republike Danila Türka bo po besedah ravnatelja 17. aprila v dvorani Tabor, ki ji bo sledila velika čaga na II. gimnaziji. “To bo noč, ko bodo bivši drugogimnazijci lahko to, kar so bili pred več deset leti,” pravi Lorenčič in očitke o dragi vstopnici za II. gimnazijo, ki stane 60 evrov, zavrača, saj gre za dobrodelnost.

Štipendije za socialno ogrožene
“Ves denar, ki od 160 tisoč evrov vrednega projekta ostane, gre v socialni sklad, saj želimo razpisati tudi dve, tri štipendije za socialno ogrožene, a nadarjene otroke,” še pravi Lorenčič. Profesor Saša Mikić (na fotografiji levo) pa dodaja, da postaja šola študijsko središče za Jugovzhodno Evropo. “V zadnjem mesecu smo gostili štiri šole, ki so prišle pogledat, na kakšen način se ukvarjamo z dijaki, kaj počnemo in kakšno šolo imamo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.