Slovenija
18 ogledov

“Obul prevelike čevlje”

“Naj nehajo jamrati in naj raje začnejo delati,” Tomaž Gantar komentira informac Žurnal24 main
Občinska blagajna je izsušena, ugotavlja piranski župan Peter Bossman.
8 milijonov posojil je podedoval novi piranski župan.

Peter Bossman je svoje strankarske kolege v občinskem svetu v začetku tedna obvestil o razmerah v občinski blagajni: bile naj bi zelo slabe, je slišati. Menda je pričakoval, da bo v proračunu več denarja. Vojka Štular naj bi namreč svojemu nasledniku Tomažu Gantarju pustila 16 milijonov evrov, zdaj pa naj bi bila piranska blagajna prazna in občina zadolžena za osem milijonov evrov. O finančni kondiciji naj bi javnost sicer obvestili v prihodnjih dneh, včeraj pa na naša vprašanja odgovorov z občine nismo dobili.

Iščejo izgovor
Obuli so si prevelike čevlje. Želje in obljube, ki so jih dajali pred volitvami, so bile prevelike, zdaj pa bi radi našli izgovor, da jih ne bodo izpolnili,” razmišlja Gantar. Priznava, da je od Štularjeve res “podedoval” nekaj denarja. “Vsekakor mi ni pustila 16 milijonov evrov, pač pa manj. A to je bilo posledica dejstva, da je pred tedanjimi volitvami prodala eno veliko parcelo, denarja pa ji ni uspelo porabiti. Poleg tega je bilo naše tekoče poslovanje pozitivno. Od lani bodo v letošnje leto prenesli milijon evrov, slabih osem milijonov evrov kreditov pa smo najeli za čistilno napravo in komunalno infrastrukturo,” razlaga Gantar.

Zakaj tako pozno?
Ob Bossmanovi novici o suši v piranskem proračunu se nekateri že sprašujejo, zakaj je za to ugotovitev potreboval toliko časa. Primopredaja poslov je bila namreč opravljena že sredi 
novembra.

Za primerjavo – nova izolska oblast je za oceno razmer v proračunu potrebovala le nekaj dni po prevzemu občinskih vajeti. O težavah in nujni dodatni zadolžitvi pa je javnost obvestila že 17. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.