Slovenija
6 ogledov

Obupali nad plevelom

Atletsko stezo pri Osnovni šoli Jakoba Aljaža Kranj je zdelal zob časa. Žurnal24 main
Atletsko stezo na Planini v Kranju bodo obnovili prihodnje leto, v Stražišču pa skupaj z gradnjo nove telovadnice.

Atletska steza pri osnovni šoli Jakoba Aljaža bo obnovljena prihodnje leto, je napovedal ravnatelj Milan Rogelj. Strinja se, da je v slabem stanju, vendar hitrejše rešitve, kot da se opre na občinski načrt naložbenih vzdrževanj šol, ne vidi.

Pesek v slabem stanju
"Atletska steza je stara že več kot 30 let," je spomnil Rogelj in dodal, da je pesek, ki jo prekriva, že v zelo slabem stanju. "Poskušali smo jo sproti vzdrževati, pleti, vendar nas je plevel preprosto premagal," je dodal, prepričan, da je smiselna le temeljita obnovitev. Lotili bi se je sami, vendar šola nima na voljo dovolj sredstev.

Rogelj je spomnil, da šolski park, v katerem se atletska steza nahaja, ni zaprt in da je bil od vsega začetka na voljo lokalni skupnosti. Stezo so uporabljale tudi sosednje šole, tako da je dotrajanost razumljiva. Sicer pa so park delno že preuredili in na mestu odbojkarskih naredili bejzbolsko igrišče za mlajše kategorije.

Hitenje ni smiselno
Nad stanjem atletske steze ni zadovoljen niti ravnatelj Osnovne šole Stražišče Pavle Srečnik. "V slabem stanju je," je priznal, vendar se mu zdi hitenje z obnovo v tem trenutku nesmiselno. Najpozneje v treh letih namreč pričakuje začetek rekonstrukcije in obnove šolskih telovadnic, pri čemer lokalna skupnost močno navija za večnamensko športno dvorano.

"Glavni cilj je, da dobimo ustrezen objekt za izvajanje športne vzgoje," je dejal Srečnik in poudaril, da podpira tudi idejo o dvorani. Kakršnakoli bo odločitev mestne uprave, Srečnik meni, da bi bilo atletsko stezo smiselno obnavljati v sklopu tega projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.