Slovenija
27 ogledov

Obupani delavci hrvaškega Mercatorja

Prvi mož Mercatorja Žiga Debeljak. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Zaposleni v Mercatorju na Hrvaškem so predsedniku uprave Mercatorja Žigi Debeljaku pisali obupano pismo. Opozarjajo na nemogoče delovne razmere, padec kakovosti in padec ugleda.

„Želimo vas opozoriti na čudno dogajanje v Mercatorju Hrvaška,“ se začne pismo obupanih delavcev predsedniku uprave Mercatorja Žigi Debeljaku. Trdijo, da je šlo vse narobe, od kar se je hrvaški Mercator združil s hrvaškim Getrom.

„Menimo, da trenutna vodstvena garnitura načenja ugled Mercatorja, ki si ga je pridobil na Hrvaškem. Prav tako večina ni zadovoljna z odnosom nadrejenih do podrejenih. Naše dolžnosti so vse večje, zaposlenih pa je vse manj ljudi,“ opozarjajo hrvaški delavci v pismu Debeljaka. Kot pravijo, so že do zdaj komaj izpolnili vse obveznosti, zdaj pa jih je še manj. „Počutimo se izdane in jezni smo, saj nadrejeni nimajo ne volje ne posluha za pogovor. Edino, kar od njih slišimo, so kritike. V trgovinah zmanjkuje blaga, zato se sramotimo pred stalnimi kupci,“ še opozarjajo delavci v pismu, ki ga je objavil hrvaški portal Index.hr.

Kot pravijo, so se iz ponosnih zaposlenih spremenili v ljudi, ki jih zvija v želodcu vsak dan, ko morajo v službo. Menijo, da nekdo namerno ogroža sloves Mercatorja Hrvaška, da bi ga lahko čim bolj poceni prodal.

„Ne vemo, kakšen je vaš vpliv v Mercatorju Hrvaška, vendar je skrajni čas, da nekdo nekaj naredi in reši tisto, kar je še ostalo,“ zaključujejo pismo delavci.

Na Mercator smo naslovili vprašanji, ali je Debeljak že prejel pismo in kaj bo v zvezi z njim ukrenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.