Slovenija
39 ogledov

Obveščevalec se je vrnil v vojsko

Damir Črnčec Roman Šipic / Delo Damir Črnčec
Na lastno željo odstopljeni bivši šef Sove je takoj dobil novo službo v stari službi.

Nekdanji šef Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Damir Črnčec že slaba dva meseca, torej od imenovanja trenutne vlade Alenke Bratušek, službuje na ministrstvu za obrambo (Mors).

Ni med obveščevalci

Potem ko je le nekaj dni pred odhodom prejšnje vlade Janeza Janše s položaja odstopil na lastno željo, naj bi mu novo službo tudi takoj uredili. Prejšnja Janševa vlada naj bi namreč kar na svoji zadnji seji pred odhodom z oblasti odredila, da se bo Črnčec vrnil na Mors, kjer je bil zaposlen do prihoda na Sovo. A Črnčec se ni vrnil v obveščevalno-varnostno službo (OVS) na Morsu, kjer je bil pred tem skoraj sedem let vodja. "Z 20. marcem je sklenil pogodbo o zaposlitvi za dolžnost sekretar svetovalec za obrambno politiko v kabinetu načelnika v Generalštabu Slovenske vojske," pravijo na Morsu. Črnčec zasluži dobrih tri tisoč evrov bruto mesečne plače, saj je uvrščen v 50. plačni razred.

Prišla je za njim

Pet dni za Črnčecem pa je, neuradno, na Morsu začela delati tudi njegova sodelavka na Sovi, njegova tedanja namestnica. Na Morsu so potrdili le, da je bila v tem času "iz Sove na Mors premeščena ena javna uslužbenka". Tudi njej naj bi, tako kot Črnčecu, novo službo uredili tik pred koncem povsem zadnje redne seje bivše vlade Janeza Janše.

Komentarjev 1
  • Oxxo 14:52 12.maj 2013.

    Leta 1997 = štipendistLeta 2000 = vodja oddelkaSuper turbo karierna pot!