Slovenija
52 ogledov

'Obvezne' porodniške za očete ne bo

Slovenija, 01.07.13, oce in otrok, foto: shutterstock Shutterstock
Ministrstvo umika predlog, po katerem bi bil en mesec starševskega dopusta dodelili izključno očetu.

Na ministrstvu za delo so po poročanju spletnega portala nacionalne televizije MMC potrdili, da so iz predloga o starševskem varstvu in družinskih prejemkih umaknili predlog, po katerem bi bilo 30 dni starševskega dopusta pripadlo izključno očetu.

Kot so pojasnili, so se za ta korak odločili zato, ker je večina javnosti med javno razpravo o omenjenem predlogu nasprotovala obveznemu očetovskemu dopustu in podprla ohranitev izbire izrabe starševskega dopusta med staršema.

"Obžalujem, da je razprava o zakonu v javnosti pokazala, da naša družba še ni pripravljena sprejeti modernih konceptov evropskih družinskih politik," je na Twitterju zapisala ministrica Anja Kopač Mrak.

Popravljen predlog zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih - torej brez obveznega očetovskega dopusta za nego in varstvo otroka - bodo predstavili v prihodnjih dneh.

Komentarjev 1
  • privat 09:08 14.september 2013.

    bravo ena pametna od leta 91 dalje...podpirati je treba dobro voljo in poštenost...pa se bo vse popravilo...tudi slabe banke bodo cvetele!!! Pod pogojem preganjati visok kriminal...ni več provizij za gradnje ,za sklenjene posle...nagrad za delo plačanih v miljonih...