Slovenija
2 ogledov

Obvladali so ga šele s solzivcem

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kranjčan si je v najkrajšem možnem času prislužil za okoli 3.100 evrov kazni in 18 kazenskih točk. Možje v modrem so morali za obvladanje moškega uporabiti fizično silo ter celo solzivec.

“Nekaj po polnoči je bil v Kranju kontroliran voznik osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. 54-letni moški iz Kranja v postopku ni upošteval zakonitih ukazov policistov. Policistom se je celo upiral ter jih odrival," je zapisal Leon Keder, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj.

Da bi policisti izvedli uradno nalogo, so zoper voznika uporabili prisilna sredstva – fizično silo, strokovni prijem ter plinski razpršilec. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi več prekrškov – neupoštevanje modre luči, vožnja v času prepovedi, nedostojno vedenje do uradne osebe – v skupnem znesku 2.190 evrov.
 
Za 3.100 evrov kazni
"Zoper moškega bo podan tudi obdolžilni predlog zaradi odklonitve preizkusa alkoholiziranosti. Pri tem je zagrožena kazen 950 evrov in 18 kazenskih točk, kar pomeni tudi avtomatični odvzem vozniškega dovoljenja," poudari Keder. Skupaj si je nespametni moški prislužil za okoli 3.100 evrov kazni  in 18 kazenskih točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.