Slovenija
233 ogledov

Obvoznica v načrt drugo leto

S prometnim ministrom Patrickom Vlačičem so se župani dogovorili tudi za dokonča Žurnal24 main
Škofljiška obvoznica, vredna okoli 120 milijonov, ne prej kot v petih letih.

 

Prvič smo dosegli, da je ena izmed tras obvoznice prednostna.
Ivan Jordan, župan Škofljice
 

Najpozneje do septembra prihodnje leto bodo traso bodoče škofljiške obvoznice umestili v državni prostorski načrt, je povedal minister za promet Patrick Vlačič. Tako so se včeraj dogovorili na sestanku z 12 župani občin ob razvojni osi 3a, po besedah župana Škofljice, Ivana Jordana, pa se gradnja obvoznice čez Barje kljub temu najbrž ne bo začela prej kot v petih letih.

Priključek in železnica

Zahteve. Zaradi neodzivnosti vlade so na Igu maja lani napovedali zaporo ceste do Pijave Gorice in s tem zahtevali umestitev obvoznice mimo Škofljice v prostorski načrt. Po posredovanju ministra Vlačiča in obljubi o boljšem sodelovanju so zaporo preklicali.

“Sestanek je bil težek, ampak konstruktiven,” je dejal Jordan in dodal, da so se dogovorili tudi, da bodo umeščanje obvoznice v načrt nadzorovali. Vrednost projekta je trenutno okoli 120 milijonov evrov, v znesek pa so vštete tudi morebitne arheološke raziskave in druga dela.

Glede rešitve prometne problematike od Škofljice do Petrine so se na sestanku dogovorili tudi za dokončanje železniškega odseka od Ortneka do Kočevja, ki bo predvidoma odprt konec prihodnjega leta. Načrtovana je še izgradnja priključka Šmarje - Sap ter preplastitev ali rekonstrukcija Ižanke. Za katero izmed dveh možnosti se bodo odločili, pa se bodo še dogovorili.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.