Slovenija
25 ogledov

Obvoznica: zdaj ali nikoli

Župan Fajfar Renata Reneja Škrjanc
Prostorski načrt. Danes razgrnitev. Težave s pridobivanjem zemljišč.

Cesta. Na Bledu bodo danes razgrnili podrobni prostorski načrt za južno razbremenilno cesto. Časa za izvedbo ob pomoči evropskih sredstev je vse manj. Civilna iniciativa vasi Mlino ne odstopa od predloga trase, ki bi vas obšla.

Če želi Bled črpati evropska sredstva, morajo biti zemljišča za južno obvoznico odkupljena do konca prihodnjega leta, gradnja pa se mora začeti leta 2013. “Hitimo, kolikor le lahko. Če ne bomo zdaj, ne bomo nikoli,” je dejal blejski župan Janez Fajfar. 27,6 milijona evrov naj bi bil vreden projekt blejske obvoznice.

Drugačna trasa in konec

Direkcija Republike Slovenije za ceste mora izpeljati parcelacijo in odkup zemljišč, pri čemer pa je na terenu že trčila na težave. “Nekateri lastniki ne dovolijo izvedbe parcelacije in so pooblaščenim predstavnikom direkcije s silo preprečili delo,” je pred enim tednom opozorila za STA. Medtem civilna iniciativa Mlino še vztraja pri svojem predlogu trase obvoznice, ki vasi ne bi presekala, temveč obšla. Imela naj bi široko podporo krajanov in tudi lastnikov zemljišč.
Podrobni prostorski načrt bo javno razgrnjen en mesec. Vmes bo tudi javna razprava. Dokument bo občinski svet potrjeval predvidoma na novembrski seji. Po Fajfarjevih besedah bo pobudo v projektu potem spet prevzela država.

Razgrnitev. Javna razprava bo 12. septembra, 2. oktobra naj bi bila razgrnitev končana, novembra pa bo o podrobnem prostorskem načrtu južne razbremenilne ceste razpravljal občinski svet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.