Slovenija
3554 ogledov

Oče umrl v bolnišnici, hči ga je iskala kar štiri dni

Splošna bolnišnica Celje Facebook
Po zloglasni zamenjavi bolnikov nov zaplet v celjski splošni bolnišnici.

TV Slovenija poroča o tem, da je v Celju v začetku leta umrl 74-letni moški. Ker bolnišnica svojcev ni mogla priklicati, se je za pogrebne formalnosti obrnila kar na pogrebno službo. Medtem pa se je nič hudega sluteča hči obrnila na Policijo in ga prijavila kot pogrešanega. 

74-letnik je imel, tako TV Slovenija, določene zdravstvene, a kljub temu v stanovanju živel sam. Ker se ni več javljal na telefon, ga je hči prijavila kot pogrešanega. Kasneje se je izkazalo, da je umrl v Splošni bolnišnici Celje.  "Dva dni je bil oče v bolnišnici, nato je dva dni ležal v mrtvašnici, sam," je za TV Slovenija povedala skrušena hči umrlega. Kot sama pravi, je imel oče pri sebi vse osebne dokumente, poleg tega pa se je v celjski bolnišnici že zdravil, zato je prepričana, da bi jo lahko našli in obvestili, da je oče pri njih.

Kaj pravijo v Splošni bolnišnici Celje? Iz celjske bolnišnice so za TV Slovenija odgovorili, da so ob prevzemu pacienta dobili tudi telefonsko številko domnevnih svojcev. Poleg tega so v odzivu zapisali, da so na to telefonsko številko klicali tako v času zdravljenja kot tudi po njegovi smrti, a neuspešno. Kot so še dodali, so v skladu z internim postopkom zato aktivirali pristojno socialno službo in jo prosili, da jim pomaga poiskati svojce, ki bodo poskrbeli za pokop. Teh namreč bolnišnica ne ureja.

Kot še navaja TV Slovenija, je hči prepričana, da so iz bolnišnice klicali na očetovo telefonsko številko, telefon očeta pa so hranili v trezorju skupaj z njegovimi osebnimi stvarmi. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • kapibara1 09:34 18.julij 2023.

    Bolnica v tem primeru NI popolnoma nič kriva ! Ni ona CSD da ureja stike staršev in otrok ! Kje je baba hodila PRED temi 4 dnevi...?

  • pravičnik77 18:17 17.julij 2023.

    dost žalostno da se je po 4ih dneh spomnila, da ima nekje očeta... jaz se s svoji slišim vsaj vsak drugi dan...

  • Idioti 17:35 17.julij 2023.

    Vpogled v komletno osebno dokumentacijo državljana- svojci , otroci , žena - ima samo POLICIJA in nobeden drugi ! A tega ne vedo v Celjski bolnišnici .