Slovenija
30 ogledov

Očitajo jim, da so priredili razpis

Prva seja druge Janševe vlade Anže Petkovšek
Naročilo. Generalni sekretariat vlade se očitkov brani.

Generalni sekretariat vlade (GSV) je konec januarja objavil javno naročilo za nakup strojne opreme za shranjevanje podatkov. V vprašanjih naročniku eden od potencialnih ponudnikov namiguje, da so tehnične zahteve v razpisu prirejene tako, da pogojem ustreza samo oprema proizvajalca Hitachi (zastopnika v Sloveniji sta podjetji Marand in S&T), čeprav naj bi bila oprema drugih proizvajalcev cenejša.

“Vsi sistemi, gotovo pa IBM, HP in Fujitsu so kompatibilni z obstoječo enoto, gre za računalniške, sistemske standarde,” pravi poznavalec, ki ne želi biti imenovan.

Ponudbi sta sicer res oddala le Marand in S&T prvo podjetje bi opremo dobavilo za dobrih 64 tisoč evrov, drugo pa za 116 tisočakov.

Sekretariat očitke zanika

“Nikakor ne vztrajamo pri opremi določenega proizvajalca in smo prepričani, da tehničnim zahtevam ustreza več proizvajalcev. Tehnično specifikacijo smo oblikovali glede na svoje potrebe ter z namenom zagotavljanja optimalnega delovanja informacijskega sistema in kompatibilnosti posameznih gradnikov v obstoječem sistemu naročnika. Ponudniki so lahko po svoji presoji ponudili opremo kateregakoli proizvajalca, ki je ustrezala minimalnim tehničnim zahtevam,” na očitke o prirejenem razpisu odgovarjajo na GSV.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.