Slovenija
19 ogledov

Očitki ministru Virantu

virant3 Žurnal24 main
Več zamenjanih načelnikov in načelnic upravnih enot je prepričanih, da se jim je zgodila krivica, ker kljub dobrim ocenam in rezultatom niso bili imenovani na položaj.

Med njimi so načelnik upravne enote Krško Anton Podgoršek, ki je bil načelnik upravne enote 13 let, in nekdanja dolgoletna načelnika upravnih enot Grosuplje in Jesenice Nevenka Dolgan in Vitomir Pretnar.

Podgoršek poudarja, da je minister Virant javno (prek sredstev javnega obveščanja, poslanskih vprašanj in spletnega portala ministrstva) večkrat omenil kriterije, ki jih bo upošteval pri izbiri novih načelnikov: strokovno usposobljenost, primernost, izpolnjevanje pogojev in tudi zadovoljstvo strank, na koncu pa jih ni upošteval in tako poteptal nekatera načela javne uprave.

Upravna enota Krško je po Podgorškovih besedah izstopala po rezultatih svojega dela – rešenih je imela več zadev, kot je povprečje 18 upravnih enot, na katerih je minister načelnike znova imenoval na položaj brez objave javnega natečaja, po zadovoljstvu strank je bila na prvem mestu, zadovoljni pa so bili tudi zaposleni.
Minister za javno upravo Gregor Virant očitkov za zdaj še ne komentira, bo pa to predvidoma storil v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.