Slovenija
15 ogledov

Očitki na ministrov račun

Ob našem prihodu so bili zaradi napačnega parkiranja z obvestilom o prekršku opr Žurnal24 main
Pomanjkanje parkirišč v Piranu je sprlo sosede in zdravstvenega ministra Boruta Miklavčiča.
"Hočete zgodbico? Pridite do frančiškanskega samostana in si poglejte zlorabo moči. Na ulici stoji vrsta avtomobilov, vsi so dobili kazen zaradi parkiranja na mestu, kjer to ni dovoljeno, le avtomobil prijatelja ministra za zdravje Boruta Miklavčiča ne," nas je prejšnji konec tedna poklical eden od Pirančanov, ki ne želi biti imenovan.

 
 

Odkar sem minister, težje živim.

Borut Miklavčič

 
V objektiv smo ujeli nekaznovan avtomobil avstrijske registracije. Hkrati pa smo srečali občinskega redarja, ki so ga na pomoč poklicali iz samostana, ker zaradi napačno parkiranih avtomobilov na obeh straneh ulice niso mogli s svojega dvorišča. Na naše vprašanje, kako to, da njegovi kolegi niso kaznovali audija, vse druge pa so, redar ni znal odgovoriti, strinjal pa se je, da bi tudi lastnika avtomobila z avstrijsko registracijo morala doleteti enaka usoda kot preostale kršitelje prometne ureditve. In ga nato tudi je.

Minister je žalosten
Minister za zdravje Borut Miklavčič ima sredi Pirana hišo, pred njo je tudi nekaj deset kvadratnih metrov nekakšnega trga, na katerem ne pusti parkirati domačinom. "Parcela je v lasti ljubljanske zveze prijateljev mladine, del je javne površine, del pa je v moji lasti. Na njej imam služnostno pravico; površino, tudi javno, smo trije uporabniki (ob ministru še omenjena zveza ter dom slepih in slabovidnih, op. p.) tlakovali sami; čistim in urejam pa jo sam," pravi minister Miklavčič in se huduje, da je njegovo življenje, odkar je v vladi, težje.

"Žalosti me, da so se nekateri, ki so tudi sami kršitelji prometne ureditve, nad mojim parkiranjem pritožili zdaj, ko sem minister," pravi in dodaja, da se sam in tudi njegovi gostje že 18 let držijo ureditve parkiranja v Piranu. "Moj prijatelj iz Avstrije pa je tako parkiral, ker ni mogel zaradi napačnega parkiranja Pirančana do moje garaže," je še razložil.

Priznava, da pogosto kliče občinske redarje ob napačnem parkiranju domačinov, ker s svojim avtomobilom ne more iz garaže oziroma v službo v Ljubljano.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.