Slovenija
18 ogledov

Očitki o neustrezni gradnji so odveč

Obremenitve slovenskih avtocest so se z vstopom Slovenije v EU povečale. Žurnal24 main
Gradnja pomurskega kraka avtoceste poteka brez večjih zapletov in v skladu s terminskimi načrti, ki predvidevajo njegovo predajo prometu v letu 2008.
Zadnja od prometnih študij je opozorila na močan porast prometnih obremenitev po vstopu Slovenije v EU. Posledično so projektanti zato sledili aktualnim trendom razvoja prometa in zato v dimenzioniranju voziščne konstrukcije upoštevali zadnje podatke o izmerjenih prometnih obremenitvah iz leta 2006 in visoke rasti v prihodnjih 20 letih.

Gradbena dela na pomurskem avtocestnem kraku potekajo v skladu s terminskimi načrti in sklepi vlade, ki je leta 2004 skrajšala roke dokončanja omenjenega kraka z leta 2013 na 2008. Tako je trenutno od skupno 85 kilometrov v gradnji 68 kilometrov avtoceste.

Gradnja odseka avtoceste © BOBO

 
Predvidoma decembra bo končana gradnja odseka od Maribora do Lenarta, vendar za zdaj še ni sprejeta odločitev o tem, ali bo ta odsek takrat že odprt za promet ali bo začasno do odprtja večjega dela pomurske avtoceste uporabljen kot parkirišče za tovorna vozila. Konec letošnjega leta ali spomladi naj bi v uporabo predali 4,6 kilometra dolg odsek Lendava – Pince in tri kilometre dolg odsek od razcepa Dolga vas do mejnega prehoda. Preostali del pomurske štiripasovne avtoceste bo prometu predan do konca prihodnjega leta, že pred tem pa naj bi avgusta končali gradnjo odseka med Beltinci in Lendavo (17,4 kilometra) ter prvo fazo odseka med Lendavo in Pincami (9,1 kilometra).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.