Slovenija
24 ogledov

Od biftka k tablicam

Slovenija 20.03.08 mestna obcina, upravna enota Kranj, stavba, mok; foto:Sasa De Saša Despot
Občinski denar. Kupec mesa Lombar tokrat ni zapravil nič, a je bolj izjema.

Čeprav nadzorni odbor (NO) Mestne občine Kranj zahteva vračilo nekaterih sredstev še iz leta 2011, svetniške skupine nadaljujejo z nekaterimi dvomljivimi nakupi.

SDS se (spet) izobražuje

Tako so se na primer v največji SDS, ki šteje osem svetnikov, tako kot lani udeležili fantomskega tečaja ohranjanja kulturne dediščine (dvakrat po 427 evrov), predložili pa so tudi račun za strokovno literaturo v višini 990 evrov. Na predzadnji dan decembra knjiženem računu so "reševali podatke s poškodovanega diska", kar je stalo 305 evrov, kot kaže, pa je takrat zmanjkalo tudi materiala za delo svetniške skupine (dvakrat po 990 evrov). Čeprav jim za leto 2011 NO očita neupravičen prevoz na Štajersko v višini 912 evrov, so se tudi minulega novembra kranjski svetniki odpravili v Maribor in Mursko Soboto (tokrat za 471 evrov). Porabili so 18 tisočakov od 20, ki so jim bili na voljo.

SD, ki šteje pet svetnikov, je na občinskem računu pustila le 10 evrov, večino izmed 13 tisočakov, do katerih so upravičeni, pa namenjajo najemnini za prostore – kar 900 evrov na mesec –, konec leta pa so imeli tudi delavnico timbildinga za 950 evrov.

Zaresu precej svetujejo

Jože Lombar, edini svetnik lani razpadle Stranke za napredek krajevnih skupnosti, ki je leta 2011 nakupovala sporno meso, lani ni zapravil nič. So si pa trije nekdanji svetniki (zdaj člani skupine Povezane lokalne skupnosti) privoščili licenčno programsko opremo vključno s paketom Microsoft Office za 760 evrov, pri čemer so kupili tablične računalnike samsung galaxy note, vredne 1.927 evrov, ki tovrstne opreme sploh ne podpirajo; pa tudi mobilni telefon za 579 evrov.

Pri Zaresu sta jih svetnika od 5.200 evrov kar 3.255 porabila za storitve svetovanja in preglede gradiv, konec leta pa so plačali tudi oblikovanje dopisnega papirja in plakatov za 849 evrov. Mladi za Kranj pa so pri enem svetniku 1.800 evrov odšteli za anketiranje in administrativno podporo, 800 pa za letake in tako porabili sredstva do zadnjega centa.

Komentarjev 1
  • ennanova 10:34 12.januar 2014.

    Napovedi za leto 2014Noben jasnovidec ne bo napovedal katastrofalnih dogodkov, ki se bodo pripetili v tem letu. Raje imajo leporečje. Je bolje plačano. Itak.O katastrofah ne bodo govorili niti v šolah, teh paradoksnih razsvetljenskih institucijah, pa tudi mediji ...prikaži več vam bodo raje ponujali rožice, zabavo in siceršnje lepote sveta, saj morajo skrbeti za svoje lastnike in njihove profite.Živimo …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/1395-napovedi-za-leto-2014