Slovenija
28 ogledov

Od Černača zahteva 50 tisočakov

Zvonko Černač Anže Petkovšek
Tožba. Nekdanji direktor Sove toži ministra.

Iztok Podbregar, nekdanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) in bivši načelnik generalštaba Slovenske vojske, zaradi blatenja imena in časti toži Zvoneta Černača, enega od pomembnejših predstavnikov SDS ter aktualnega ministra za infrastrukturo in prostor. Zahteva 50 tisoč evrov odškodnine.

“Obrnite se na odvetnike”

“Za vse v zvezi s tem se lahko obrnete na moje odvetnike iz družbe Čeferin,” se je v petek popoldne glasilo Podbregarjevo SMS-sporočilo, a odvetnikov nam ni uspelo priklicati.

Kot je Podbregar v preteklosti pojasnil v enem izmed intervjujev, so razlog za tožbo Černačeve izjave v zvezi z njegovim vodenjem Sove. Černač naj bi ga obrekoval v času pred lokalnimi volitvami leta 2010, ko je Podbregar napovedal kandidaturo na strankarski listi LDS za postojnskega župana.

SDS: skrajno sprevrženo

“Gre za čisto zlorabo pravosodne institucije s strani Podbegarja, saj je Černač takrat v medijih govoril o zaključkih komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki je potrdila ugotovitve posebne vladne skupine glede nezakonitega odtekanja sredstev Sove pod Podbregarjevim vodstvom v višini več kot 50 tisoč evrov (podjetje Webs),” je razložil Jernej Pavlin, vodja službe za odnose z javnostmi pri SDS. Zaradi te zadeve je po Pavlinovih navedbah Podbregar skupaj z Bojanom Bratušo (tega je Sova odpustila zaradi ponarejene diplome in tudi toži Podbregarja) še vedno v kazenskem postopku, ki naj bi več let tičal v predalu. “Sova je proti Podbregarju vložila odškodninsko tožbo, ki bi jo ta očitno rad kompenziral s tožbo proti Černaču,” meni. Dodal je: “Skrajno sprevrženo.”

Komentarjev 8
  • primorka 17:40 18.februar 2013.

    Kako hitro se pozabila situacija Pahorjevega kadrovanja. Seveda leto je naokoli in stvari grejo "v pozabo" !!!!!!!!!!!!

  • klincek 16:56 18.februar 2013.

    ko mačku na rep stopiš ...................

  • dragec 14:33 18.februar 2013.

    Od Černača zahteva 50 tisočakov. Lep denarček, zakaj mene noben ne blati?????