Slovenija
8 ogledov

Od danes na prodaj tretji iPad

Novi Apple iPad Reuters
Ameriški tehnološki velikan Apple je danes začel s prodajo novih tabličnih računalnikov iPad.

Prodaja tretje različice iPada se je začela točno ob osmi uri zjutraj po lokalnih časih v ZDA, Portoriku, na Ameriških Deviških otokih ter v Avstraliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Hongkongu, na Japonskem, v Singapurju, Švici in Veliki Britaniji.

Najcenejša različica iPad3 stane v ZDA 499 dolarjev, najdražja s štirikrat več pomnilnika pa 829 dolarjev. Prejšnja različica iPad2 je še vedno na prodaj ,in sicer le za sto dolarjev. Novi iPad ima med drugim zmogljivejši procesor, ostrejši zaslon in boljšo kamero kot prejšnji model.

Spet vrste pred trgovinami

Pred Applovimi trgovinami se tudi tokrat pričakujejo dolge vrste oboževalcev, ki iz čakanja na nakup nove tehnološke naprave naredijo velik družabni dogodek. Pri tem jim pomagajo tudi prodajalci, ki jim dolge ure čakanja včasih krajšajo z razdeljevanjem vode, kave, peciva in navdušenim ploskanjem po nakupu.

Na novi iPad je mogoče udobno počakati tudi doma, vendar pa za tisoče to ni dovolj zgodaj, saj je Apple sporočil, da je treba za naročila prek spleta počakati do tri tedne. Apple je od leta 2010, ko je prišel na trg prvi model, prodal skupno 55 milijonov iPadov, ki predstavljajo 60 odstotkov vsega trga tabličnih računalnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.