Slovenija
17 ogledov

Od danes nižje kazni

V mesecu dni menda bolj malo pisanja kazni... (Foto: PU Novo mesto) Žurnal24 main
Od 1. septembra bodo kazni za nekatere prometne prekrške nižje. Kdor bo recimo v naselju vozil deset kilometrov na uro hitreje od omejitev, bo moral plačati 80 evrov; doslej je bila kazen sto evrov.

Nekatere kazni ostajajo enake. Policisti ne bodo popuščali voznikom, ki vozijo pod vplivom alkohola, in tistim z najvišjimi prekoračitvami hitrosti.

Stroka kritična

Strokovnjaki znižanje pozdravljajo, a pravijo, da gre zgolj za popravljanje napak brez prave analize. "Še pomembneje pa je, da sporočilo ni dobro. Neka agencija in ministrstvo za promet ne moreta vsakega pol leta spreminjati ukrepov. Dajejo vtis, da ne vedo, kaj delajo in kako bi se stvari lotili, kaj šele da bi raziskali, kakšni so učinki," je kritičen Andrej Brglez.

Prejšnji teden, ko so policisti izvajali poostren nadzor nad divjaki v prometu, so na slovenskih cestah ugotovili 2.385 prekoračitev hitrosti.

Komentarjev 2
  • dragec 07:37 01.september 2012.

    Politika in iskanje priljubljenosti!!!

  • privat 07:24 01.september 2012.

    naj grejo raje naši miličniki delat ne pa ropat naše plače...smo na minimalnih plačah! zakaj nikoli ne ustavijo pahorja ali ritoznojčana in druge stare prdce...banana država!