Slovenija
55259 ogledov

Od danes nova pravila na naših cestah

Avtocestna policija trojane, avtocesta, tovornjaki Anže Petkovšek
Zadnji konec tedna junija stopijo v veljavo nova pravila na naših cestah.

Od danes pa vse do prvega konca tedna v septembru velja omejitev tovornega prometa z največjo dovoljeno maso nad 7,5 tone udi ob sobotah. Omejitev velja ob sobotah med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro. Danes, ker je praznik, omejitev velja med 8. in 22. uro kot vsako nedeljo. 

V času turistične sezone je treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne oziroma turistične voznike, bolj polna počivališča ter daljši čas potovanja, opozarja prometnoinformacijski center. Daljše čakalne dobe lahko pričakujemo tudi na mejnih prehodih. 

Danes tako že nastaja zastoj na zahodni in južni ljubljanski obvoznici od Brda in Viča proti Primorski ter na primorski avtocesti od Ljubljane proti Vrhniki. 

Kilometer in pol dolg zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške.

Zastoje je na cesti Ilirska Bistrica – mejni prehod Jelšane pred mejnim prehodom

Na mejnem prehodu Gruškovje je ob 7.43 čakalna doba za izstop iz države eno uro, enako kot na mejnem prehodu Metlika. Do pol ure na izstop čakajo na mejnih prehodih Starod, Sečovlje, Jelšane in Dragonja.

Do 28. junija bo za ves promet zaprt priključek Fernetiči proti Italiji. Obvoz je preko priključka Sežana zahod. Prav tako je v isti smeri na odseku Sežana zahod – Fernetiči zaprt prehitevalni pas.

Na štajerski avtocesti je zaprt bencinski servis na počivališču Lukovica proti Mariboru. Počivališče je odprto.

V Ljubljani bo zaprta Bleiweisova cesta med Šubičevo ulico in Celovško cesto od sobote, 25. 6. od 9. ure, do nedelje, 26. 6. do 16. ure.

dezurni@styria-media.si 
 

Komentarjev 2
  • pofukanavlada22 17:12 25.junij 2022.

    pa bojo debili bili odmaknjeni iz prometa in nebo več zastojev.... samo naj tej zabiti policaji malo manj lovijo klince po ulicah ker kadijo travo in naj več nadzirajo promet in korupcijo v vladi. ampak itak policaji se uni piflarji ...prikaži več ki sem jih v osnovni pljeskal in se še vedno piflarji in jih zdaj šefi pljeskajo....

  • pofukanavlada22 17:11 25.junij 2022.

    jebem vam mater. vse kar rabimo je da pofukani uradni modri krofi dvigneje debele zavaljene riti in grejo nadzirat promet in za vsak najmanjši prekršek pisati najvišje globe! še posebej na krožiščih kjer se ljudje ne držijo pravil in ne ...prikaži več krožijo ampak stojijo in delajo kolone ker avto pred njimi čaka pešca in ne dajajo smerokazov, vsako krožno 1 policaj in za zapustiti krožno brež žmigavca dajte kazen 1000eurov, ali pa vaše pofukane kamere na avtocestah spremljajte in pišite kazni pa bojo